19.00 12.99 zł
Zielona
kawa to surowe, niepoddane procesowi palenia, ziarna kawowca.
W
ziarnach tych nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, czyli rozkład
węglowodanów
oraz tłuszczy, dlatego tez nie posiadają
one takiego smaku i aromatu jak kawa
czarna. Jednak
zawartość kofeiny nie zmienia się.
Ziarna kawy mają barwę jasnozieloną, stąd też nazwa produktu. Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki.
Sposób
użycia: Łyżeczkę zmielonej zielonej kawy zalać w filiżance
gorącą (ale nie wrzącą, ok 90ºC) wodą i parzyć ok 5-10
minut, aż napar nabierze delikatnie zielonkawego koloru.
Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.
Producent:
Intenson Europe
05-420 Józefów
ul. Różana 7
Składniki:
100% kawy zielonej mielonej
Masa netto 1kg
Zielona Kawa a odchudzanie
Głównym składnikiem odpowiedzialnym za efekt utraty wagi jest kwas chlorogenowy, który w wysokim stężeniu występuje właśnie w zielonej, niepalonej kawie. Kwas chlorogenowy to naturalny kwas organiczny, polifenol i antyoksydant . Posiada bardzo silne właściwości antyoksydujące, trzykrotnie większe od tych zawartych w herbacie zielonej.Kwas chlorogenowy obniża wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, co pozwala na aktywne czerpanie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Proces ten hamuje tworzenie się tkanki tłuszczowej. Kwas chlorogenowy oraz jego pochodne wykazują działania hepatoprotekcyjne (chroniące wątrobę, ułatwiające jej regenerację) oraz hipoglikemiczne (obniżające poziom glukozy we krwi, zwiększające czułość komórek na insulinę).
Wątroba odgrywa w procesie odchudzania szczególną rolę, ponieważ kontroluje metabolizm tłuszczów zalegających w organizmie. Ekstrakt z zielonej kawy poprawia zdolność organizmu do spalania tłuszczu zgromadzonego w wątrobie, która w procesie odchudzania odgrywa szczególną rolę, ponieważ kontroluje metabolizm tłuszczów znajdujących się w organizmie.