Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
Twój koszyk (0.00 zł)
szukaj

Natto Liofilizowany Ekstrakt 200 g Naturalny!

29.00

Dostępny
Do koszyka

Pomoc on-line

potrzebujesz pomocy przy wyborze?

Zadzwoń! Pomożemy!

Tel: 058 625 02 29,    609 609 444
e-mail: biuro@feminafit.pl    gg: 5370499

Liofilizowany ekstrakt z natto 200g Naturalny 100%

Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.

Składniki:

100g produktu zawiera 100g liofilizowanego ekstraktu z fermentowanego ziarna sojowego.
100g produktu powstało z 600g surowca.

Sposób użycia:

Produkt może służyć do wzbogacania posiłków. Można nim posypywać płatki, makarony, kanapki oraz sałatki.

Przepis na Koktajl "na szybko":
1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto rozprowadzić w 200 ml przegotowanej wody. Do smaku można dodać miód i cytrynę.

Przepis na Koktajl śniadaniowy:
Składniki: 1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto, obrane awokado, 150 g owoców sezonowych lub mrożonych (truskawki, jagody itd.), do smaku miód i cytryna.
Sposób wykonania: składniki połączyć i dokładnie połączyć blenderem.

Przepis na Koktajl energetyczny:
Składniki: 1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto, obrane awokado, 2 łyżeczki kakao, 200 ml mleka kokosowego lub zwykłego, imbir i miód do smaku.
Sposób wykonania: składniki połączyć i dokładnie połączyć blenderem.

Przepis na dressing do sałatek jarzyn lub jajek:
Składniki: czubata łyżka stołowa liofilizowanego Natto, ½ łyżki octu winnego lub soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, opcjonalnie zioła prowansalskie lub mieszanka śródziemnomorska do smaku.
Sposób wykonania: składniki połączyć, wycisnąć czosnek, dobrze wymieszać. Celem uzyskania pożądanej konsystencji dodać odrobinę przegotowanej wody.

Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 426 kcal / 1 782 kJ       
Tłuszcz, w tym: 22,44 g  
- kwasy nasycone 3,52 g  
- kwasy jednonienasycone 5,28 g  
- kwasy wielonienasycone, w tym: 13,64 g  
- Kwasy Omega 3 2,27 g  
- Kwasy Omega 6 11,37 g  
Węglowodany, w tym: 28,68 g  
- błonnik 11,88 g  
- cukry 8,78 g  
- skrobia 8,02 g  
- alkohole 0 g  
Nattokinaza 12 000 FU  
Cholina 228 mg                   -
Witamina C 52 mg        65%*
Witamina B5 (kwas pantotenowy) 0,95 mg 15,8%*
Ryboflawina (wit. B2) 0,76 54,3%*
 Tiamina (wit. B1) 0,64 mg 58,2%*
 Witamina B6 0,52 mg 37,1%*
 Witamina K (Mk 7) 96,8 mcg 129%*
 Kwas foliowy 32 mcg 16%*
 Potas 2 916 mg 145,8%*
Wapń 868 mg 108,5%*
 Fosfor 696 mg              99,4%*
Magnez 460 mg 122,7%*
 Żelazo 34,4 mg 245,7%*
Cynk 12,6 mg 121,2%*
 Mangan 6,11 mg 305,6%*
 Miedź 2,67 mg 267%*
 Selen 35,3 mcg 64,2%*

* % realizacji referencyjnego dziennego spożycia



Zobacz również

ZAPRENUMERUJ NASZ NEWSLETTER
ZAPISZ