Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
Twój koszyk (0.00 zł)
szukaj

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY ciemne szkło, 250ml EKO BIO MAROKO

79.00 58.90

Dostępny
Do koszyka

Pomoc on-line

potrzebujesz pomocy przy wyborze?

Zadzwoń! Pomożemy!

Tel: 058 625 02 29,    609 609 444
e-mail: biuro@feminafit.pl    gg: 5370499

OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100%  OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

NOWA, CIEMNA, ELEGANCKA BUTELKA

 

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).

 

 

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę Efas jednego z największych w Maroku

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka.  Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI 

  • Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka. 

  • Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.

  • niektórzy uwielbiają go dodawać  do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.

  • smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)

  • Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

 

OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”, gdyż może.

  • obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi

  • zapobiegać miażdżycy i zawałom

  • poprawiać krążenie

  • wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem

  • działać przeciwzapalnie

  • podnosić odporność na zakażenia, działa immunostymulująco

  • działać przeciwzapalnie

  • chronić tkankę łączną

  • pobudzać komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania

  • łagodzić bóle stawów

  • chronić komórki przed utleniaczami

  • dostarczać komórkom składników odżywczych

  • ograniczać ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, chroby nowotworowe.

  • Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)



DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

  1. Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące, dlatego stosowany jako lek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.

  2. Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.

  3. Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.

  4. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO 250ML

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)



JAKOŚĆ

Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.




Zobacz również

ZAPRENUMERUJ NASZ NEWSLETTER
ZAPISZ