Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
Twój koszyk (0.00 zł)
szukaj

BIO syrop z agawy 1100G

  • Wybierz produkt najwyższej jakości
  • Możliwość zwrotu towaru aż do 30 dni
  • Fachowa obsługa i profesjonalna pomoc

38.90

Dostępny
Do koszyka

Pomoc on-line

potrzebujesz pomocy przy wyborze?

Zadzwoń! Pomożemy!

Tel: 058 625 02 29,    609 609 444
e-mail: biuro@feminafit.pl    gg: 5370499

Syrop z agawy polecany jest jako zamiennik zwykłego cukru, ze względu na jego niski indeks glikemiczny. Mogą go spożywać diabetycy. W smaku jest delikatniejszy niż syrop klonowy i miody.

Syropu z agawy BIO używasz mniej niż tradycyjnego cukru, ponieważ jest od prawie 1,5 razy bardziej słodki. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę.

Syrop z agawy zawiera wapń, magnez, potas i żelazo.

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

PRODUKT POCHODZI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH.


Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.


Skład:

Sok z agawy 100% (Agave tequilana)

Syropu z agawy używa się najczęściej do ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu najlepiej w urządzeniu chłodniczym w temperaturze +8*C. 

Kraj pochodzenia: Meksyk



Zobacz również

ZAPRENUMERUJ NASZ NEWSLETTER
ZAPISZ