Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
Twój koszyk (0.00 zł)
szukaj

Goji – Moc z Tybetu - 40% polisacharydów

 

Goji – Moc z Tybetu - 40% polisacharydów - wspomagają ogólną kondycję organizmu 

 

Opakowanie: 60kaps

21.00 21.90

Dostępny
Do koszyka

Pomoc on-line

potrzebujesz pomocy przy wyborze?

Zadzwoń! Pomożemy!

Tel: 058 625 02 29,    609 609 444
e-mail: biuro@feminafit.pl    gg: 5370499

 

 

Goji (Lycium barbarum) jest rośliną rosnącą dziko w Tybecie, a jego owoce zwane są "owocami długowieczności". Zawierają one wielki potencjał składników odżywczych: naturalne antyoksydanty, 19 aminokwasów, polisacharydy o działaniu immunostymulującym, fitosterole, witaminy, minerały śladowe i inne. Zawartością karotenoidów przewyższają marchew, żelaza - szpinak, witaminy C - pomarańcze.

W ich skład wchodzi: izoleucyna, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E, 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne), karotenoidy, w tym beta-karoten i zeaksantyna, luteina, likopen i beta-kryptoksantyna, ksantofil. Zawierając ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody goji są owocami jedynymi w swoim rodzaju o unikatowym składzie i działaniu.

Licyjskie jagody od dawien dawna odgrywały ważną rolę w tradycyjnej medycynie chińskiej . Uważa się, że jagody te wspomagają system immunologiczny.

Licyjskie jagody są również używane w tradycyjnej medycynie koreańskiej, japońskiej oraz tybetańskiej.

Pierwsze wzmianki o jagodach Goji pochodzą z 7 wieku n.e. -dynastia Tang w rozprawie Yaoxing Lun. Lecznicze właściwości Goji są opisane i dyskutowane w opracowaniach pochodzących z 16 wieku n.e. w Kompendium Medycznym Dynasti Ming autorstwa Li Shizhen.

Sposób użycia:

1 kapsułka dziennie 

Opakowanie: 60 kaps.

 

GOJI to jeden z bardziej wartościowych owoców. Jagody Goji zawierają następujące składniki pokarmowe

  • 18 aminokwasów w tym

  1. Izoleucyna

  2. Tryptofan

  • Jagody kolcowoju chińskiego zawierają ponadto specyficzny polisacharyd (Lycium Barbarum Polisaccharide), który wykazuje działanie protekcyjne oraz naprawia uszkodzone struktury DNA.

  • Nienasycone kwasy tłuszczowe

  • Witaminy: • witamina C ,witamina E, witaminy z grupy B-B1, B2, B6.

  • Karotenoidy:

  • Betaina 

  • Fizalina 

  • Składniki mineralne: Żelazo

  • Flawonoidy 

  • Fitosterole: beta-sitosterol 



Zobacz również

ZAPRENUMERUJ NASZ NEWSLETTER
ZAPISZ