Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
szukaj

Odchudzająca Yerba Mate+bombilla

 

Super odchudzający zestaw Yerba Mate 
  • CBSe Silueta
  • Bombilla

 

28.90

Niedostępny
Zapytaj o ten produkt Napisz do nas

Zamów przez telefon

Masz pytania? Skontaktu się z nami.

609 609 444

Możliwość realizacji zamówień przez telefon

 

 

Proponujemy Super Odchudzający zestaw Yerby dla początkujących w niesamowicie niskiej cenie

  28,90-  

 Podkręć swój metabolizm!

 

CBSe Silueta

Bogaty skład oraz wyśmienity smak sprawia że jest to najskuteczniejsza Yerba Mate w odchudzaniu.
Delikatna w smaku mieszanka tradycyjnej yerba mate con palo, mięty polnej, dzikiej róży z dodatkiem polidextrozy - pobudzającej rozwój pożytecznych bakterii w jelitach, boldo, cedronu, kopru włoskiego i morskich alg przyspieszających przemianę materii

Boldo - pobudza produkcje i uwalnianie żółci, zapobiega zastojom żółci i powstawaniu kamicy żółciowej. Pobudza wydzielanie śliny, soku żołądkowego, trzustkowego i jelitowego. Poprawia trawienie. Działa rozkurczowo (alkaloidy, składniki olejku). Niszczy bakterie i grzyby.
Olejek i liść boldo wzmagaja wyraźnie diurezę, wspomagają oczyszczanie układu moczowego, odkażają drogi moczowe, hamują stany zapalne w układzie moczowym i płciowym. Pomocne są w leczeniu zapalenia gruczołu krokowego, stanów zapalnych nerek, moczowodów i cewki moczowej. Boldo znosi wzdęcia i skurcze jelit. Rozluźnia kał, zapewniając swobodne wypróżnianie się. Przyśpiesza przemianę materii. Zwiększa usuwanie szkodliwych metabolitów w tym kwasu moczowego, dlatego boldo zalecany jest w leczeniu reumatyzmu i artretyzmu.
 

Boldo ochrania miąższ wątroby. Działa na wątrobę przeciwzapalnie.
Koper włoski - redukuje uczucie pełnego brzucha. Związki tego surowca znoszą wzdęcia, wiatry, nadmierną fermentację w jelitach i pobudzają żołądek do intensywniejszego działania.
W dolegliwościach trawiennych, kurczowych dolegliwościach żołądka i jelit, uczuciu pełności i wzdęciach koper włoski jest stosowany jako środek rozkurczający. W nieżytach dróg oddechowych jako środek wykrztuśny.
 

Owoce dzikiej róży - działają ogólnie wzmacniająco. Witamina C i inne obecne w dzikiej róży uzupełniają niedobory witamin w chorobach przeziębieniowych, w ciąży, przy nadmiernej kruchości naczyń oraz kamicy żółciowej i nerkowej. Dzika róża działa także przy nieżytach przewodu pokarmowego, biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka, dwunastnicy, chorobach zakaźnych, reumatyzmie, oparzeniach oraz jako główny lek w objawach gnilca (szkorbut).
 

Algi morskie - Jedną z ich najważniejszych właściwości jest pomoc w oczyszczaniu organizmu. Algi pomagają pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii, aktywność systemu immunologicznego prawidłowe funkcjonowanie wielu narządów i zdolność komórek do regeneracji.
 

Cedron- to zioło Ameryki Łacińskiej. Ułatwiają trawienie, pobudza pracę wątroby oraz zapobiega przykremu zapachowi z ust.


CBSe Silueta zawiera 20% dziennego zapotrzebowania na cynk. Cynk poprawia sprawność intelektualną, zapobiega demencji, wspomaga leczenie depresji i schizofrenii. Wpływa korzystnie na płodność, reguluje miesiączkowanie, przeciwdziała chorobom prostaty, łagodzi objawy osteoporozy, hemoroidów, zapalenia jelit. Chroni komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników. Cynk działa leczniczo na wrzody żołądka, uporczywe żylaki, reumatyzm, owrzodzenia, trądzik, choroby skórne.
 

CBSe Silueta zapewnia 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy B2, B5, B6, B9, B12 oraz aż 74% na witaminę B1.
Yerba mate stosunkowo łagodna w smaku, zapewne za sprawą dodatku ziół: mięty, róży, trawy cytrynowej, boldo i cynku.

Wszystkie te dodatki znakomicie wpływają na układ trawienny, jednocześnie zadaniem tej kompozycji mate jest hamowanie łaknienia.
Bardzo dobrze smakuje, ma piękny aromat a smak utrzymuje się długo
  

Bombilla bambusowa

 



  

Idealna dla poczatkujacych mateistow

 

Yerba Mate ( ostrokrzew paragwajski, ilex paraguriensis) znana od stuleci roślina występująca w krajach Ameryki Południowej. Wiecznie zielone, średniej wysokości drzewo z rodziny ostrokrzewowatych (Aquifoliaceae) rosnące w Ameryce Południowej (Paragwaj, Urugwaj, Argentyna, płd. Brazylia). W ciągu 25 lat osiąga do 15m. wysokości, natomiast uprawiane osiąga od 3-6 m. wysokości. Kwitnie od października do grudnia. Liście są podłużne, skórzaste, odwrotnie jajowate, karbowane na brzegu, jasnozielone, błyszczące. Drobne żółtawe 4-krotne kwiaty są skupione w pęczkach wyrastających z kątów liści. Owoc jest fioletowo czerwony, pestkowiec z kilkoma nasionami. Obszar występowania, zarówno naturalnych jak i uprawianych drzew, ogranicza się do Ameryki Południowej, w strefie pomiędzy Oceanem Atlantyckim i rzeką Paragwaj oraz pomiędzy 18°S i 30°S.

Indianie Guarani z Ameryki Południowej, którzy jako pierwsi sięgnęli po napar z yerba mate, odkryli, że liście ostrokrzewu paragwajskiego są w stanie zlikwidować zmęczenie, dodać sił witalnych i złagodzić uczucie głodu. Pokonywali oni setki kilometrów żując w/w zioło.

Ostrokrzew paragwajski posiada ogromne właściwości lecznicze, wspomagające odchudzanie, regenerujące, odżywiające i pobudzające. Należy przy tym pamiętać, że nie uzależnia.

Flawonoidy, związki fenolowe są doskonałymi przeciwutleniaczami i mogą hamować reakcje utleniania białek, lipidów, węglowodanów. Krótko mówiąc napar z yerba mate posiada właściwości zmniejszające postęp miażdżycy.

Yerba Mate ma wspaniałe działanie wspomagające w kuracjach odchudzających – reguluje przemianę materii i hamuje apetyt. Oczyszcza organizm z metali ciężkich i toksyn. Skutecznie obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi.


Pijąc napar z yerba zlikwidujemy stres i uczucie napięcia wewnętrznego.

Przyrządzanie yerba mate to swoisty rytuał, ale także sposób na to, aby nasz napar nie utracił swoich właściwości leczniczych i smakowych.


Tradycyjna metoda przyrządzania paragwajskiej yerba mate:

Należy wsypać około pół naczynia i zalać zioła zimną woda. W tym czasie rozdrobnione liście namokną i pozbędą się charakterystycznej goryczki. Po chwili możemy zimny napar wylać, a zioła które zostały przygotować do zaparzenia wodą o temperaturze nie większej niż 80 stopni Celsjusza. (czas parzenia od 3 do 5 minut). Zioła, które zostały po wypiciu naparu, nadają się do ponownego parzenia.( od 2 do 3 razy).


Na gorące, upalne dni polecamy yerba mate zalewaną zimną wodą – terere.

Jest to znakomity napój, który szybko gasi pragnienie, orzeźwia i ochładza ciało w czasie upałów. Sposób przygotowania terere jest nadzwyczaj prosty. Po prostu zioła zalewamy chłodną wodą i po odczekaniu kilku minut jest gotowy do spożycia. Terere możemy zalewać do pięciu razy.

Wielu ludzi nie wyobraża sobie picia Yerba Mate z innego naczynia niż owocu dyni Lagendaria Vulgaris zwanej tykwą (mate), Palo Santo oraz metalowych lub bambusowych bombilli (specjalna rurka filtrująca zioła).

 

Picie Yerba Mate polecamy

  • osobom na diecie redukcyjnej ( hamuje apetyt, przyspiesza metabolizm, reguluje przemianę materii, odchudza)

  • uczącej się młodzieży, która poszukuje naturalnego pobudzenia

  • osobom pracującym fizycznie, sportowcom (zwiększenie wytrzymałości, koncentracji, siły)

  • osobom starszym potrzebującym regeneracji

  • oraz wszystkim tym ,którym tak ciężko jest rzucić picie kawy i palenie tytoniu!



Zobacz również

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach

Subskrybuj

Zapisując się na subskrybcję newslettera świadczam, że zapoznałem się z Regulaminem oraz z Polityką Prywatności i akceptuję ich warunki.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

więcej zgoda