Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
szukaj

Olej Arganowy Spożywczy 100% ECOCERT 500ml Butelka Szklana

125.00

Złóż zamówienie i opłać do godz. 12:00, a zamówienie zostanie wysłane tego samego dnia roboczego.

Dostawa już od 9,90 zł
Kliknij i sprawdź szczegóły dostawy
+
-
Dodaj do koszyka
Zapytaj o ten produkt Napisz do nas

Zamów przez telefon

Masz pytania? Skontaktu się z nami.

609 609 444

Możliwość realizacji zamówień przez telefon

OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100%  OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

 

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).

 

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę Efas jednego z największych w Maroku



Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka.  Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI 

  • Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka. 

  • Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.

  • niektórzy uwielbiają go dodawać  do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.

  • smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)

  • Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

 

OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”

  • Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)

DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

  1. Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące

  2. Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.

  3. Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F.

  4. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych

PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)



JAKOŚĆ


Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.





Zobacz również

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach

Subskrybuj

Zapisując się na subskrybcję newslettera świadczam, że zapoznałem się z Regulaminem oraz z Polityką Prywatności i akceptuję ich warunki.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

więcej zgoda