Największy sklep z artykułami prozdrowotnymi w Polsce od 2008
szukaj

OLEJ KOKOSOWY DUŻY 800gr rafinowany,bezzapachowy-do smażenia i pieczenia

25.90

Złóż zamówienie i opłać do godz. 12:00, a zamówienie zostanie wysłane tego samego dnia roboczego.

Dostawa już od 9,90 zł
Kliknij i sprawdź szczegóły dostawy
+
-
Dodaj do koszyka
Zapytaj o ten produkt Napisz do nas

Zamów przez telefon

Masz pytania? Skontaktu się z nami.

609 609 444

Możliwość realizacji zamówień przez telefon



OLEJ KOKOSOWY (rafinowany bezzapachowy)



Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. W odróżnieniu od tłuszczów
roślinnych czy zwierzęcych jest o wiele łatwiej trawiony i przyswajalny. Swoje
zastosowanie odnajduje jako środek do smarowania pieczywa w zastępstwie
masła, może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich
temperaturach. Olej kokosowy wykorzystywany jest również w kosmetyce, jako
produkt do pielęgnacji skóry oraz włosów. Olej kokosowy jest odpowiedni dla
wegetarian, zastępuje tłuszcze pochodzenia zwierzęcego.



Olej kokosowy prawie wcale nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia, że jest bardzo trwały podczas smażenia w wysokich temperaturach.Jest też pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej..

 

Wartość odżywcza                         w 100 g                   w 1 porcji (1 łyżka stołowa 10g)
Wartość energetyczna            3609 kJ (862 kcal)            361kJ (86 kcal) 
Tłuszcz                                              100g                              10g
- w tym kwasy tłuszczowe                  90g                                9g
nasycone 
Węglowodany                                       0g                                 0g
- w tym cukry                                        0g                                 0g
Białko                                                    0g                                 0g 
Sól                                                         0g                                 0g 





Składniki: 100 % oleju kokosowego rafinowanego bezzapachowego
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni 
słonecznych.


Przepis na SMALEC WEGETARIAŃSKI


1 drobna pokrojona cebula, 3 ząbki posiekanego czosnku, ¼ szklanki oleju, 1/3 
szklanki oleju kokosowego, 1 starte jabłko, ¼ szklanki posiekanych orzechów 
włoskich (opcjonalnie), ½ łyżeczki soli, 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie). Cebulkę i 
czosnek zeszklić na oleju. Dodać pozostałe składniki. Gdy olej kokosowy się 
rozpuści, wymieszać, zdjąć z ognia. Wlać do pojemnika, schłodzić. 
Kraj pochodzenia: UE, Finlandia
Masa netto 800g



Olej kokosowy w kuchni

Spożycie tego oleju pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze. Według badań wynika, że konsumpcja organicznego oleju kokosowego powoduje uczucie zaspokojenia głodu na dłużej w porównaniu z innymi olejami. W oleju kokosowym przeważają średnionasycone kwasy tłuszczowe, które odróżniają ten tłuszcz od innych nasyconych tłuszczy takich, jak te znajdujące się w maśle, pełnotłustym nabiale czy innych tłuszczach pochodzenia zwierzęcego (kwasy tłuszczowe o długich łańcuchach). Kiedy kwasy średniołańcuchowe - MCFA są metabolizowane, w wątrobie tworzą się ciała ketonowe, które ułatwiają tworzenie się efektu utraty tkanki tłuszczowej. Olej kokosowy jest przyswajalny przez organizm nawet przy niedoborze żółci, zatem mozna go polecić osobom z usuniętym pecherzykiem żółciowym oraz osobom , które mają problemy z trawieniem tłuszczy. Dla poprawy procesów trawiennych zaleca się spożywanie 1-2 łyżeczek oleju kokosowego dziennie. Olej kokosowy zawiera witamine B2, B6, C i E oraz kwas foliowy, potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo, sód i cynk. Kwasy tłuszczowe zawarte w oleju kokosowym mają właściwości antybakteryjne, co hamuje działanie bakterii, drożdżaków i innych pasożytów utrudniających trawienie.

Olej kokosowy w kosmetyce

Może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy. Chroni włosy przed utratą protein oraz jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć.Dobrze się wchłania, jest niekomedogenny, pomaga zredukować zmarszczki, a dzięki zawartości przeciwutleniaczy i witaminy E spowalnia starzenie się skóry. Stosowany jako balsam do ciała jest skuteczny w walce z cellulitem i rozstępami.



Zobacz również

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach

Subskrybuj

Zapisując się na subskrybcję newslettera świadczam, że zapoznałem się z Regulaminem oraz z Polityką Prywatności i akceptuję ich warunki.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

więcej zgoda