8.90 zł
KAROB
Karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Produkt stanowi doskonały zamiennik kakao, czekolady, w szczególności polecany dla alergików. Karob zalecany jest w diecie dzieci, ponieważ w odróżnieniu od kakao nie zawiera kofeiny.
Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.
Składniki: 100% karob w proszku
Kraj pochodzenia*: Włochy
Producent: INTENSON EUROPE SP. Z O.O
Ul. Różana 7, 05 – 420 Józefów
Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Dostępne w opakowaniach: 200g
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Zapisując się na subskrybcję newslettera świadczam, że zapoznałem się z Regulaminem oraz z Polityką Prywatności i akceptuję ich warunki.