11.90 zł
Płatki
orkiszowe powstają ze zgniecionych ziaren orkiszu. Orkisz jest znany w
kuchni od dawna, ale w ciągu ostatnich 20 lat był raczej zapomniany.
Zmieniło się to w ostatnim czasie wraz z powracającą modą na naturalne
produkty zbożowe, w tym orkisz.
Orkisz jest nazywany też jęczmieniem dwurzędowym.
Płatki orkiszowe jako składnik diety dostarczają węglowodanów złożonych, błonnika oraz białka i kwasów tłuszczowych. Są też bogate w witaminy m.in. z grupy B, witaminę A oraz E. Zawierają potas, wapń, cynk.
Nadają się do jedzenia po zagotowaniu lub na surowo. Stanowią dodatek do jogurtu, mleka, owoców i muesli.
W kosmetyce płatki orkiszowe są składnikiem maseczek do twarzy.
Składniki: płatki orkiszowe
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach
Zapisując się na subskrybcję newslettera świadczam, że zapoznałem się z Regulaminem oraz z Polityką Prywatności i akceptuję ich warunki.